Скандална номинация за Здравко Димитров разбуни духовете на привържениците на ГЕРБ в район "Тракия"! Мнозинството от членовете на района се обявиха против неговата номинация за кмет. Едва трима от 60 човека в залата гласуваха "за" кандидатурата на областния управител, а 57 бяха твърдо против. Той бе издигнат от Петко Глухарски, а след номинацията в залата се разнесоха крясъци от възмутена партийна фунционерка: "Ти не си нормален, как може такова нещо. Той разцепи партията! Не те е срам, не е член на ГЕРБ!"

Общо седем бяха издигнатите за кмет на града от района като фаворит и този път беше настоящия градоначалник Иван Тотев с 57 гласа "за". Костадин Димитров, който е кмет на район "Тракия" и председател на местната структура издигна неговата кандидатура като поясни, че въпреки че е прочел в медиите за отвода му  Тотев е направил много за града и "Тракия". Димитров също получи номинация, която се прие с 55 гласа "за". Изненада бе номинацията на бизнесмена Иван Вичков, който въпреки похвалните слова, че е платил най- много осигуровки в Пловдив, си направи отвод. 

Бяха номинирани и двама настоящи районни кметове - на "Западен" Димитър Колев и на "Централен" Георги Стаменов, който обаче получиха малко гласове. Съответно 15 и 7. Всички останали бяха "въздържали се".

Още един партиен функционер бе предложен за градоначалник - началникът на РИОСВ Стефан Шилев. За него гласуваха 20 души. 

Номинациите за районен кмет на Тракия бяха само 4, като очаквано Костадин Димитров получи най- широка подкрепа в залата. Негов подгласник стана Йордан Илиев, който бе подкрепен от 54 души. Настоящият зам. кмет Александър Държиков бе номиниран от 48 души в залата, а Женя Петкова остана 4-та с 48 гласа. 

За общински съветници бяха предложени 14 души като изненада бе номинацията на освободения наскоро зам. кмет Димитър Кацарски, който е член на районната организация, въпреки , че обитава къща в центъра на града. Той получи по- малко от половината гласове в залата, общо 26. 

Събранието протече бързо и стегнато като 60 души от 94, платили членски внос, дойдоха да дадат своите предложения и своя вот.