Шофьор урари с лекия си автомобил велосипедист на 15 години, след което е избягал от местопроизшествието. Инцидентът е станал на 15 август около 16:45 часа. "До този момент никъде не се споменава за този случай, а аз бях свидетел и видях как водачът удари с колата си детето и избяга", разказа читател на TrafficNews, който се обади на редакционния ни телефон.

Младежът е пресичал пешеходна пътека на кръстовището на булевард "Васил Априлов" и улица "Любен Каравелов" заедно със свой приятел. След удара той е излетял няколко метра. Свитетелите са видели автомобила - зелено на цвят Мицубиши Галант с регистрационен номер РВ 7160 (последните две букви от номера не са успели да запомнят).

Пострадалият велосипедист е бил откаран в болница. По информация на хората, видели случилото се, след като е бил ударен младежът известно време е бил неподвижен. На място са дошли линейка, полиция, а кръстовището е било затворено за около час. Случаят е бил докладван във Второ районно полицейско управление на МВР.

От УМБАЛ"Свети Георги" заявиха, че детето е било с контузии на главата, на гръдния кош и корема, но не било хоспитализирано, вероятно по желание на родителите.

TrafficNews потърси информация за инцидента от ОД на МВР-Пловдив. От там ни информираха, че детето е освободено от болница без сериозни наранявания. Водачът на автомобила се издирва от сектор Пътна полиция, а причините за инцидента се изясняват. В хода на проверката е установено, че колата управлявал 59-годишен мъж, спрямо когото е взето административно отношение.