Владимир Димитров от 6 „б“ към пловдивското ОУ „Васил Петлешков“ спечели първо място на Националния конкурс за рисунка „Аз и моето полицейско управление“ сред общо 87 рисунки от цялата страна. Конкурсът е част от Националната програма „Детско полицейско управление“, която се реализира от 2016 г. насам.

Церемонията по награждаване на участниците се състоя в Националния дворец на децата – София. На нея присъстваха зам.-министрите на вътрешните работи и на образованието и науката Милко Бернер и Петър Николов, главният секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов, директорът на ГДНП гл. комисар Христо Терзийски и Ваня Кастрева, началник на РУО София-град.

На 17 декември в НДК ще се проведе годишната церемония „Полицай на годината“, на която Владимир е поканен и на която ще бъде отново отличен. Неговата рисунка заедно с всички останали творби на децата ще бъдат разпродадени на благотворителен търг. Събраните средства ще отидат за Националната благотворителна кампания в подкрепа на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.