Потопът в Смолян взе първите жертви. Мъж и жена от Девин загинаха, след като колата им падна в река Девинска.

 

Съпрузите се качват в джипа им, след което колата излиза от паркинга пред блока и по неизяснени причини пада в реката. На мястото не е открит спирачен път. Буйното течение повлича возилото, което е открито на 3 километра надолу по реката. Спасителни екипи продължават да издирват телата на жертвите в придошлата от пороите река. Претърсва се и целия район, включително и опашката на язовир „Цанков камък“, която е в началото на Девин.

За ситуацията в Девин - ВИЖТЕ ТУК

По неофициална информация загиналата жена е на около 45 годишна възраст и е директор на горското стопанство в Михалково.

Близки разказват, че мъжът е имал намерение да учи съпругата му да шофира. Предполага се, че в момента на инцидента, шофьорът на джипа е натиснал газта, вместо спирачката. Загиналата жена е началник на горското стопанство в Михалково.

Нетрадиционно високото ниво на придошлата река се оказва фатално за семейството.

ВИДЕО от потопа в Смолян – вижте тук:

 

Потопът взе две жертви и в община Струмяни. Баща и син се удавиха в придошлата река. Издирва се още една жена. В Русенско пък от силния вятър, дърво падна върху кола и уби шофьорката, която пътувала за работното си място. 

Любителски кадри на потопа в Смолян, които читатели на TrafficNews.bg изпратиха в редакцията - вижте във видеото по-долу: