Трикратната европейска шампионка по борба - Биляна Дудова, е направила опит за самоубийство, съобщава "Телеграф", позовавайки се на информация от МВР и УМБАЛ "Св. Иван Рилски".

Тя е била намерена във вторник (21 май) вечерта с прерязани вени в жилището ѝ в столичния квартал "Дианабад", което дели с друга своя съотборничка в националния отбор - Сезан Белберова.

Именно тя е подала сигнала на телефон 112. Лекарите действали незабавно и в момента няма опасност за живота на Биляна.

От МВР и лечебното заведение отказват повече информация. Работи се и по версията, че става въпрос за личен мотив.

Съотборниците на Дудова и нейният треньор Петър Касабов заявяват, че не са усетили тя да е била депресирана и не им е споделяла да има проблеми.

Наскоро тя преживя лична трагедия, след като майка ѝ почина, но успя отново да се върне на тепиха и да постигне важни победи.

Дудова е европейска шампионка в 3 различни категории на 3 поредни европейски първенства. През 2017 г. тя спечели злато в Нови Сад, Сърбия в кат. до 55 кг, през 2018 г. в Каспийск, Русия до 57 кг, а преди месец в Букурещ, Румъния в категория до 59 кг.

В своята колекция тя има още златен медал от европейското първенство до 23 години в Истанбул, Турция през 2018 г.

На световното през 2018 г. в Будапеща, Унгария, Дудова остана със сребърен медал след напрегната финална среща, в която съдиите присъдиха титлата на нейната съперница заради предупреждение.

Снимка: БГНЕС