Цялото село Лисец скочи да брани с подписка шефа на местната ловна дружинка Валентин Василев, който в петък застреля след скандал своя съсед ром Георги. До фаталната развръзка се стигнало след като 59-годишният авджия отишъл да направи забележка на комшиите да не вдигат толкова голям шум. Това обаче разгневило ромите и един от тях извадил нож и налетял на Василев. Той обаче носел законно притежавания пистолет и го прострелял смъртоносно. 

 Сигналът на тел. 112 е подаден в 21.44 часа в петък. На място са изпратени екипи на полицията в Ловеч, а линейка е откарала ранения Георги в болница, където малко по-късно той е починал.

 „Доколкото разбрах Валентин е отишъл да им прави забележка. Убитият Георги е тръгнал с нож срещу него да го коли. Валентин е избягал. Взел пистолет, изстрелял предупредителен изстрел, но нападателят не се спрял и тогава го е прострелял”, коментира пред Нова телевизия кметът на ловешкото село Пламен Върбановски.

Местните българи твърдят, че Валентин е действал при самоотбрана, а на всички им е писнало от ромите. Около 300 души са се подписали в защита на ловеца. Те настояват ромската фамилия, в чийто дом е гърмяла силна музика, да бъде изселена. Убитият Георги е лежал няколко пъти в затвора, а семейството му няма регистрация в Лисец, където се преселили от съседното село. 

„Полицията ги прати да им направим адресна регистрация, но те нямат жилище. Предишната собственичка ги пуснала в къщата с цел да й платят”, каза още Върбановски.

По думите му, задържаният Валентин се ползва с високо доверие от местните хора. Той е с висше образование и е много интелигентен, каза още кметът на Лисец.