Двамата съучастници на убития крадец  край пловдивското село Болярино - 28-годишният Асен Иванов и наборът му Ангел Гаджев застават днес пред съда. Районен съд-Пловдив ще разгледа от 14.00 часа в зала № 10 искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража спрямо двама мъже..

Както TrafficNews.bg съобщи, в събота срещу неделя Асен Иванов и Асен Гаджев и Петър Гаджанов отишли във ферма на Кипъреца с намерение да извършат кражба на селскостопански животни – две крави. Опитът не останал незабелязан от Пирилис, който ги подгонил на 500 метра от фермата със своя „Форд Рейнджър". Тримата се разбягали в различни посоки. След кратко преследване единият от тях – Гаджанов бил застигнат  и блъснат от  автомобила. Пострадалият 30-годишен мъж е починал от нараняванията си. Той оставя бременна съпруга и малко момиченце.

Гаджев и Иванов успели да избягат, но по-късно били задържани от полицията. Срещу тях бе повдигнато обвинение за опит за кражба на две крави. С обвинение се сдоби и 60-годишният Пирилис, чието престъпление е класифицирано като причиняване на смърт при умишлено пътнотранспортно произшествие.

Оказа се, че убитият е осъждан 14 пъти за кражби. Една, от които е от фермата на кипърския арендатор, от който задигнал кон. Излязъл от затвора преди две години.

До момента Гаджев е осъждан 9 пъти /осем пъти за кражби и един път за грабеж/, като е излязъл от затвора през септември 2018 г. Той е бил осъден на „лишаване от свобода" за срок от две години и осем месеца за кражби на крави от различни собственици, измежду които и от собственика на фермата Пирилис.

Иванов е осъждан два пъти за престъпления против собствеността - кражби. Убитият Гаджонов е бил осъждан 14 пъти, включително и за кражба на коне от собственика на фермата Пирилис през 2011 г., за което му е било наложено наказание от седем години лишаване от свобода, което е изтърпял.