Защо да караш скъпа кола, ако не можеш да се изфукаш с нея! Пък ако ще и да нямаш книжка. Преди два внукът на Кирил Рашков- Ангел , който бе осъден за шофиране с фалшива книжка, качи в профила си във фейсбук клип , в който демонстрира шофьорските си умения. Действието се развива през зимата на паркинга пред „Метро”. „Царската” издънка прави дрифтове и върти гуми близо две минути, а негов приятел запечатва постижението му с камерата на телефона си. Рашков е зад волана на лъскаво БМВ Х6 , а записът показва и времето, в което автомобилът развива скорост 100 км /ч.  „Като ви гледам всичките – не издържах” е написал под клипа си Рашков –младши.  Ангел бе арестуван месец след събитията в Катуница, където след смъртта на двама младежи от селото избухнаха безредици.

20-годишният младеж бил задържан, след като отишъл в “Пътна полиция” – Стара Загора, за да поиска да му бъде върната отнетата преди време шофьорска книжка за шофиране в нетрезво състояние.

Ангел Рашков бил заловен да кара с алкохол до 1,2 промила в кръвта от пловдивски пътни полицаи и бил глобен с 1300 лева, а книжката му била отнета. Той обаче оспорил наказанието в Пловдивския районен съд, който отменил санкцията.

Така внукът на Рашков отишъл в Стара Загора, където се води по адресна регистрация, въпреки че живее в пловдивското село Катуница, за да поиска да му бъде върната шофьорската книжка. В старозагорската Пътна полиция обаче установили, че представената от 20-годишния Ангел диплома за завършено основно образование, с която успял преди 3 години да си изкара книжка, е фалшива. Тя била издадена от училище в Раднево, в което 20-годишният внук на Кирил Рашков се оказало, че никога не е учил. Той бе осъден на 2 години и 4 месеца затвор.

Преди време Рашков бе качил и друг клип в нета- той показваше как вдига 220 км/ч на магистралата. Освен, че бе превишил максимално разрешената скорост със  100 км, тъй шофираше мерцедеса на прочутия си дядо още преди да навърши 18 години.  Това нарушение обаче остана без последствия. 

Вижте шеметния дрифт на Рашков 

TrafficNews.bg