Всички жители на Белозем и хора, свързани по някакъв начин със селото, могат да допринесат за реализирането на една родолюбива идея.
 
От известно време се работи по изготвянето на книжно издание за историята на Белозем, съобщава Николай Гавазов във фейсбук.
За да бъде то възможно най-достоверно и описателно, е необходим допълнителен снимков материал.
 
Всеки който има желание и разполага със стари хартиени (за предпочитане черно-бели) снимки на жители в носии - по седенки, жътви, хорá, сватби, може да ги предостави за изданието. Търсят се също стари снимки на сгради, от събития, както и на именити белоземци - хора родени и/или живяли в селото. Събират се и фотографии на известни личности, заснети в землището на селото.
 
Хората, които притежават такива снимки и имат желание да ги предоставят за каузата, могат да направят това в кметството. Желателно е материалите да са опаковани, а в опаковката да има кратко описание кого или какво изобразява всяка снимка, годината на заснемане (ако е известна), броят на снимките, две имена и телефон за обратна връзка. Веднага щом бъдат сканирани, снимките ще бъдат върнати на собственика.