С пет нови котли ще бъде модернизирано централното отопляване на града. Инвестицията от 23 млн. лева  бе стартирана днес от ЕВН в с първа копка, като на нея присъстваха кметът Здраво Димитров и областният управител Дани Каназирева.

От Топлофикация  заявиха, че така се продължава стратегията за подобряването на клиентското обслужване със създаването на една от най модерните централи на балканите.

Инвестицията продължава модернизацията в центъра за отопляване. Намаляват се вредните емисиите и допринасят за чистия въздух. Този проект става с подкрепа на местната власт. След това обновяване, ще продължат инвестициите в с топлофикационната мрежа в града. Към 2021 година общите  инвестиции ще са за над  40 млн. лева”, каза Робърт Дик, регионален мениджър на ЕВН. От компанията обясниха, че с новите котли те ще са по- гъвкави да реагират на промените на времето.

Със сегашните мощности се осигурява базовото отопление на Пловдив, а с новите котли с мощност 100 мегавата ще се подсигурят бъдещите товари, които ще се получат. Три от петте котли ще бъдат в базата на Карловско шосе, а другите два , в тази на Кукленско шосе. Планът е следващия отоплителен сезон да са готови и двете бази.

„Преди 10 години бях на първата копка на мощностите. Доста сме работили като екип заедно. Безспорно това е крачка з подобряване на въздуха и качеството на живот, което е важно. Благодаря за сътрудничеството през годините. В наше лице винаги ще имате подкрепата, така както вие се грижите за нашите граждани.  През 2021 година нека да се съберем пак и да прережем лентата”, каза кметът Здравко Димитров.

ЕВН Топлофикация захранва с топлинна енергия и топла вода над 30 000 домакинства и бизнес клиенти в Пловдив. Дружеството управлява близо 200 км топлопреносна мрежа и над 1200 абонатни станции като за последните 10 години са изградени повече от 230 нови абонатни станции. Ежегодно дружеството инвестира в обновяването на мощности и топлопреносна мрежа. През 2019 г. беше изградена нова топлопреносна мрежа с цел присъединяване на нови клиенти.