Екипи на РИОСВ-Пловдив и Регионалната здравна инспекция пристигнаха на мястото, където днес преди обяд неизвестен до този момент камион разпиля опасни медицински отпадъци по Кукленско шосе. Сигналът за това е подаден на спешния телефон 112 около 11:30 часа. Още преди този час читатели на TrafficNews се обърнаха към екипа ни, за да алармират за тази нередност.

Ужасяващи находки: Кървави марли, спринцовки и системи се търкалят по пловдивски булевардПолиция е на мястото

Пристигналите на мястото полицаи ограничиха дясната лента за движение, за да могат инспекторите спокойно да свършат работата си. Разпитите в района не доведоха до следата, за да бъде установен кой е причинил това опасно замърсяване. Единственото ясно, което и самите проверяващи констатираха е това, че отпадъците са от лечебно заведение, в което се извършва химиотерапия. Направения според тях протокол показа, че по Кукленско шосе са разпръснати 30 използвани медицински ръкавици, 8 празни банки от натриев хлорид и глюкоза, 2 с препарати за лечение на онкологични заболявания, системи, марли, както и счупени спринцовки.



Версията, до която инспекторите се обединиха е че, най-вероятно отпадъците са паднали в движение от камион, който е превозвал небезопасен медицински отпадък за депониране. А вятърът е спомогнал за разпиляването му по булеварда.
Бил е подаден сигнал на 112 за боклуците.



Проверяващите от РИОСВ-Пловдив съставиха констативен протокол, с което потвърдиха, че има замърсяване в района. До този момент не е установено от коя болница са отпадъците. Два часа след подаването на сигнала екипи на "Чистота" почистиха булеварда, а полицаите премахнаха ограничението на движението.