Повече от година и половина розопроизводители от Казанлък чакат над 12 000 лв от преработвател. Семейството дори теглило кредит заради забавеното плащане, който обаче вече трудно обслужват трудно. Парите от розопроизводство са единственият им доход.

В казанлъшкото село Средногорово Нели и съпругът й гледат 40 декара рози. През 2018 г. продукцията им купува розоварната в село Манолово. Оттогава досега за труда си семейството е получило общо 6000 лева. Година и половина чакат останалата част от сумата – още около 12 000 лева, съобщават от bTV.

Семейството има и болна дъщеря, която е прикована на легло. Тя се нуждае от постоянна грижа. Заради липсата на средства, семейството трябвало да спре рехабилитациите на детето.

Розоварната в село Манолово е собственост на братята Димитър и Методи Стефанови. Методи Стефанов разказва, че през 2018 г. е дал по-висока цена на семейството за розовия им цвят.

Пазарът за розови масла обаче „забоксувал”. В момента се нормализирал и в най-скоро време обеща да се издължи. Семейството обаче не вярва на обещанията му.