Ромско отмъщение вмирисва Габрово: Няма кой да събира боклука!

Мургавите служители на "Чистота" не смеят да ходят на работа, страх ги е от гневни протестиращи

Габрово 15.04.2019 08:10 3662 5
Ромско отмъщение вмирисва Габрово: Няма кой да събира боклука!

Нова драма споходи Габрово, където не спират протестите срещу ромското насилие след като трима мургави роднини набиха продавач. Градът на Рачо Ковача започва да се вмирисва заради камарите неприбран боклук, което създава и риск от епидемии. Причината е шубето, което налегна местните роми след погромите, устроени от гневни българи. 

Хората от малцинството първо спряха да пускат децата си на училище, а след това се отказаха да ходят и на работа. За лош късмет на местната управа една трета от персонала на общинската фирма "Чистота" са роми. Затова през последните дни е почиствала само една машина, защото нейният водач е българин. Така чист се оказва само центърът на града, предава БНР.

"Намален е броят на екипите, с които разполагаме за поддържане на чистотата в Габрово. Голяма част от ромите не са в града. Не знам дали някой ще събере смелост да се върне от тези, които са напуснали Габрово. Основно хора от ромски произход са наети в общинско предприятие "Благоустрояване", което се занимава с поддържането на чистотата и озеленяването", призна за драмата и кметицата Таня Христова.

Извън центъра контейнерите за събиране на битови отпадъци преливат. Най-тежко е положението около пазара в Габрово. Там има огромни купчини смет, които разнасят трудно поносима миризма в целия район.

Днес от детските градини и училища ще дадат справка на кметството колко ромчета липсват. Идеята е от общината да се опитат да ги върнат. Въпреки патрулиращите полицаи и жандармеристи нощем по улиците на Габрово не смее да се появи нито един ром.

Отново протест в Габрово! Този път излязоха стотина недоволни от ромската агресияПолицейското присъствие в града остава засилено въпреки спокойната обстановка

Изпрати новина