Окръжната прокуратура във Враца внесe за разглеждане в съда обвинителен акт срещу 40-годишният Иван Иванов за грабеж на крупие в игрална зала в Козлодуй в условията на опасен рецидив. От прокуратурата съобщават още, че той бил предсрочно освободен от затвора във Враца през месец април 2017 г. Заради криминалните си подвизи от последните десетина години известният в крайдунавския град като Иван на Мочи цигански барон е осъждан многократно.

В обвинителния акт е записано, че през юни миналата година Иван на Мочи отишъл да играе пиян в казино „Лъки“ в Козлодуй . Ромският барон започнал да играе с миза от 1000 лв., но загубил много повече. Когато спечелил неголяма дума обаче настоял веднага да му се изплатят.

Отказали му, а той станал агресивен, започнал да обижда служителя и да го заплашва с побой и изнасилване и със сила накарал крупието да свали ланеца си, който сложил в джоба си.

След това пияния играч още няколко пъти искал изплащане на печалби, които не покривали загубите му на рулетката. Накрая крупието натиснал паник бутона и така повикал полицията, която озаптила Иван на Мочи и го вкарала за денонощие в ареста. Впоследствие било образувано и досъдебно производство.