Пловдив ще се включи в отбелязването на Деня в памет на загиналите мотористи и в подкрепа на пострадалите мотоциклетисти. Рокерите от града под тепетата за поредна година ще направят траурно шествие в памет на жертвите, загинали на пътя.

"Този сезон нито един наш брат от клуба не е претърпял инцидент. Според статистиката ни, в Пловдив има само един смъртен случай на моторист - този на булевард "Македония" преди два месеца. Наблюдаваме все повече толерантност от страна на шофьорите и хората", заяви Димитър, представител на мотобратството под тепетата  „Вагабонтс. Според мотористите вина за тежките катастрофи носят всички участници в движениетo, не само рокерите. 

Събитието ще се проведе за трета поредна година и е част от социалната мото кампания „Ние сме хора, не „донори””. Подкрепено е от мотоклубове и мото организации в различни градове на страната, както и от МВР.

Рокерите призоваха още веднъж за бдителност и разумно шофиране, както от страна на шофьорите, така и на мотоциклетистите. 

Клуб "Вагабондс" и КАТ са изработили видео, в което показват сцени от живота на рокерите с техните семейства и приятели, както и лицата на загиналите в катастрофи мотористи през последните години.

„Целта е да насочим вниманието на хората към моториста. Ние също сме хора, имаме мечти и цели. Хора с деца и семейства. Искаме повече толеранс. Благодарение на активните кампании от наша страна и от страна на Пътна полиция – Пловдив, инцидентите с мотори да се намалили драстично. Шофьорите са станали по-толерантни и внимателни”, споделиха пред наш репортер от мото клуба под тепетата.

Показвайки лицата на жертвите на войната по пътищата, братята на вятъра отдават и почит към тях, обещавайки им, че завинаги ще са в сърцата им и някой ден отново ще яздат заедно по необятните полета.

Пловдивските рокери с кампания срещу катастрофите! Показаха лицата на загиналите си братяКампанията е за повече толерантност на пътя