Родена е през 2002 г. в Ямбол. Имала е друго име, друго ЕГН. Нямала е семейство. Може би не е имала и шанс за добър живот. Казвала се е Катя Мариянова Стоянова. Днес се казва Яна Кръстева и търси биологичната си майка.

Оставена е в Дом за медико социални грижи в Ямбол. Същият, който в края на януари 2019 г. беше закрит. Когато е едва 4-месечно бебе, семейство от Пазарджик и дава шанс за по-добър живот. Дава и шанс за дом, майчина грижа и любов.

Знае рождения си ден. На 14 юли трябва да навърши 17 години. Живее в прекрасно семейство, на което е безкрайно благодарна. Разбира, че е осиновена, когато е още в детската градина.

Днес знае, че има и брат и сестра, които никога не е срещала. Затова ги търси. Иска да се срещне с биологичната си майка и да разбере повече за миналото си, за корените си.

Знае много малко за биологичното си семейство. Малки парченца от пъзела, който се опитва да нареди.

Жената, която е родила Яна, се казва Марияна Николаева Стоянова, родена в края на 60-те години. Разполага и със своя собствена снимка, когато е едва 5-месечно бебе – малко след осиновяването си. С други думи търси игла в купа сено.

Решава да се обърне към различни групи във Facebook, а и към всеки, който може да има информация за биологичното й семейство.

"Публикацията е от вчера и все още никой не се е свързал с мен. Хората само споделят, за което съм им много благодарна", каза пред TrafficNews момичето.

Нашият екип се свърза с отдела на Държавната агенция за закрила на детето, за да разберем дали можем да получим някаква информация по случая. Ударихме на камък.

За да разбере коя е майка ѝ, Яна трябва да изчака, за да навърши пълнолетие. След това трябва да пусне иск, а съдът трябва да реши дали е от жизнено значение тя да разбере кои са биологичните и родители. Иначе казано - Яна ще се завърти в колелото на бюрокрацията и ще бъде прехвърляна от институция в институция.

Затова Яна призовава всеки, който може да има информация за биологичната й майка, да се свърже с нея. Информация може да изпращате и до нашата редакция.