18-годишната Роберта е млада и крехка, но вече година и половина води тежка битка за живота си! В края на 2017 година ѝ беше поставена диагнозата остра миелолидна левкемия. 

След проведени няколко курса на химиотерапия и близо четиримесечен престой в болницата, Роберта беше изписана за домашно лечение и поддържаща химиотерапия веднъж в месеца. 

„За съжаление, след поредните контролни кръвни изследвания се установи, че болестта прогресира отново!  Роберта бе приета по спешност в болницата, където започна нов курс на химиотерапия.  Спешно се налага закупуването на медикамента Амбизон. 

Той е необходим за лечението на едно от най-тежките усложнения на химиотерапията- апергилозата /гъбична инфекция/. Цената на един флакон от лекарството е 800 лв, а ще бъдат необходими между 30 и 60 флакона, чиято стойност възлиза на около 24 000 лв.

Освен от този медикамент, Роберта се нуждае СПЕШНО от животоспасяваща трансплантация на костен мозък, която ще бъде проведена след приключване на химиотерапията.

Изпратено е запитване към болница в Германия и очакваме оферта и дата на заминаване.

Вярваме, че с Ваша помощ Роберта ще победи окончателно болестта!

Вярваме, че скоро Роберта ще бъде отново здрава, ще бъде сред своите съученици в училище, където ще мечтае за своя бал и ще прави планове за своето бъдеще! 

Благодарим на всеки един от Вас за оказаната подкрепа!”, пишат нейните близки.