Разследват родителска небрежност за случая на падналото от парапет дете

Започнато е досъдебно производство

Варна 04.02.2019 13:19 4283 1
Разследват родителска небрежност за случая на падналото от парапет дете

Разследват родителска небрежност за случая, в който почина 2-годишното момче, което падна вчера от парапет във варненската болница "Св. Анна".  Инцидентът стана вчера по обед, докато детето било с майка си и неин близък пред родилното отделение.

„Започнато е досъдебно производство за извършено престъпление, което касае родител или настойник, който не положи достатъчна грижа за физическото здраве на лице, което е поставено под негово родителство или настойничество”, обяви говорителят на Районната прокуратура във Варна Вяра Алексиева пред БТВ.

Тъй като заради грипната епидемия свижданията са забранени, посещението е било в коридора. 2-годишният Джанед Василев е паднал от стълбите на третия етаж.

Трагедия! 2-годишно дете полетя от третия етаж на болница във ВарнаТо е настанено в детска хирургия с тежка черепно-мозъчна травма

„Майката казва, че през цялото време е наблюдавала детето, дори е имало момент, в който го е държала пред себе си, но случая остава за доизясняване”, уточни Алексиева.

Въпреки незабавно оказаната първа помощ, извършената операция и усилията на лекарите, момченцето почина рано тази сутрин.

„Направена беше спешна операция, действието на колегите е било светкавично, но за съжаление се развиха късно вечерта т.нар. централни температури, което значи вдигане над 40-41 градуса, което много трудно може да се повлияе”, коментира началникът на отделението по анестезиология и интензивно лечение д-р Валентин Власаков.

От болницата отричат да са допуснали небрежност по обезопасяването на перилата. След края на разследването ще бъде сезирана дирекцията за строителен контрол.

Изпрати новина