Шефът на Съдийската комисия Йордан Сталев, двама негови колеги и двама служители на Българския футболен съюз, които имат пряко отношение към реферските наряди,  вече няколко часа се разпитват  в Главна дирекция „Борба с организираната престъпност”, научи TrafficNews.  

Те са отведени там след масираната акция на антимафиоти и полиция в централата на БФС на столичната улица „Иван Асен II” и новата база в Бояна. Полицаите провериха документацията и иззеха папки и компютри от двете сгради на БФС.

Сред задържаните е и мениджърът на футболните рефери Илонка Джалева, която е дясна ръка на Сталев и отговаря за нарядите. Тя е отведена от офиса на „Иван Асен II”.  Разследването на прокуратурата е  по член 307 б, касаещ „престъпления срещу спорта”, уточни говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Става въпрос за уредени мачове, използвани за черно тото, научи TrafficNews. Засега не е ясно дали петимата ще бъдат освободени след разпитите или ще бъдат задържани за 24 часа, както и дали ще им бъдат повдигнати обвинения.

По-рано премиерът Бойко Борисов обясни, че разследването върви от доста време и акцията случайно е съвпаднала с днешната оставка на шефа на БФС Боби Михайлов.

Арестуваха петима след обиските в офисите на БФСРазследват уредени мачове, антимафиоти претърсват и изземват документи