Кампусът на Американския университет в Благоевград предоставя възможност на студенти, които са се върнали на територията на ВУЗ-а преди обявяването на извънредно положение в България, да останат. Това може да стане при тяхно желание или в случай на затруднения или невъзможност да се приберат по домовете си, като например отменени полети. Студентите не са блокирани в общежитията.

Това заявиха от университета в отговор на появилата се информация, че над 100 чуждестранни студенти са блокирани в общежитието на учебното заведение. Както вече съобщихме, заради пандемията от коронавирус още миналата седмица Американският университет премина в онлайн форма на обучение. Предвижда се това да продължи до края на семестъра.

Българските студенти учат от домовете си, а повечето от чужденците не са се прибрали след ваканцията. Оперативният директор Тодор Тодоров обясни тази сутрин пред Нова, че се обсъжда възможността тези, които са в кампуса, също да заминат по родните си места.

"В кампуса те разполагат с всички удобства и услуги, за да продължат своето обучение, но вече онлайн и при изпълнение на всички препоръки на българските власти", увериха в писмо до медиите от ВУЗ-а. Оттам допълниха, че посещенията на студенти с цел да приберат личните си вещи от кампуса протичат планово, при пълни мерки за безопасност. 

Студенти са блокирани в общежитието на Американския университет в БлагоевградРъководството търси вариант как чужденците да се приберат по родните си места