Къде е границата между личното пространство и професионалното поведение на един служител на реда? Това е въпросът, на който търсим отговор, след като жители на град Брезово ни изпратиха сигнал за недопустими изяви на местния районен инспектор. Те са възмутени от провокативните фотографии, които служителят на МВР качва в профила си във Фейсбук. Наша проверка установи, че районният инспектор Красимир Друмчийски има свой профил в социалната мрежа, в която личната информация и снимки за публични за неговите над 3 000 приятели. 

Полицаят, на когото артистичните заложби не са чужди, влиза в различни роли, като сменя без особен проблем женски и мъжки персонажи. На някои от снимките той е покоряващ мъжкар, копирайки легендарния стрелец Уайът Ърп от уестърн класиката "Тумбстоун" , а в други не толкова добро копие на Никол Кидман от "Мулен Руж". 

На друга снимка полицаят лежи в предизвикателна поза и черно кожено боди, а постът му гласи "В овулация съм". 

И ако брезовци са преглътнали районния си инспектор в ролята на местния шериф, то снимките в изкусителни дамски одежди очевдно са прехвърлили границата им на търпение. 

 

   

Законът за МВР и Етичния кодекс за служителите на министерството не третират подобни конкретни казуси. Но чл. 9 на Кодекса уточнява че "Всеки държавен служител, осъществяващ своите професионални задължения в услуга на обществото, допринася за формиране на облика на МВР". Член 11 уточнява, че "Етичните правила в кодекса са приложими спрямо държавните служители за техните действия и поведение в работно и извънработно време. А член 26 изисква "Държавният служител изпълнява своите задължения във външен вид, който не уронва престижа на институцията, която представлява." 

Полицаи, които потърсихме за коментар, заявиха че подобни изяви са неприемливи или недопустими. "Не може да си пускаш снимки в подобно облекло, а след това да очакваш респект от хората, които са те видели полугол в женски дрехи. А в крайна сметка това е основното в нашата професия" смятат ченгетата. 

Въпреки фриволните му снимки, други местни жители смятат, че Друмчийски си върши професионално работата и следи за спазването на реда в района. Любовта му към животните е пословична.

Името на  полицая се появи в медиите преди три години във връзка със кандален чат с полицайката Анна Витанова. Тя публикува снимка със свой колега, като на нея двамата са в униформи.Фотосът бе от кв. „Орландовци“, където точно по това време имаше протест на българи срещу роми, живеещи нелегално в квартала. Над снимката Витанова бе написала „feeling да ни развържат ръцете“. Постъп предизвиква оживена дискусия сред приятелите на Витанова. 

Красимир Друмчийски тогава бе  написал „Искам да вляза, с моите кучета, за 15 минути, не повече !!!“. В отговор полицайката пише: „Идвай, Краси. Аз ти разрешавам :)“

Полицайка от "Орландовци" в скандален чат: „feeling да ни развържат ръцете“Полицай от Пловдив: Искам да вляза с кучетата за 15 минути! Идвай, аз ти разрешавам , пише Анна Витанова