Окръжната прокуратура в Пловдив пусна на свобода срещу парична гаранция от 2000 лева шофьора, блъснал пловдивският музикант Велко Илиев.

Според прокуратурата 52-годишният Сашо Димитров няма предишни нарушения, а резултатът от теста му с дрегер е бил отрицателен. Няма данни Димитров да се е движил и с превишена скорост.

На този етап няма данни кой от двамата е минал на червено, изчаква се циклограмата на светофара, за да се направи категорично заключение.

Както TrafficNews съобщи тежкият пътен инцидент стана в неделя минути след 22 часа на кръстовището между бул. "Руски" и бул. "6-ти септември".

Музикант от пловдивска банда е загиналият пешеходец при тежката катастрофа в центъра на градаВелко Илиев е барабанист в рок групата „НеЩо ЦвЕтНо”

Загиналият е известен музикант под тепетата. Велко Илиев е барабанист в рок бандата "НеЩо ЦвЕтНо". Изявите на групата са предимно по рок фестивали, а честа сцена на творбите им е арт квартала Капана.

Велко Илиев е родом от Пловдив. Завършил е бизнес и финанси в Лондон. Най-голямата му страст не са фондовите борси, а музиката.