Една от първите задачи на специалния медицински щаб към Областна управа в Пловдив е да проучи възможността за разкриване на лаборатория, която да прави пробите  за коронавирус тук,а не да ги праща към София и Стара Загора.

„В момента имаме 18 проби, които не са станали по обективни технически причини.  Срокът  е минимум 24 часа, но до 48 часа трябва да ги имаме поради технологични причини. На специалния кризисен щаб ще видим възможността дали няма как да се правят тези изследвания в Пловдив, ще направим консултации”, заяви изпълнителният директор на УМБАЛ „Св. Георги” Карен Джамбазов.

В новия щаб влизат директори и лекари от всички основни лечебни заведения в Пловдив -  Военна болница д-р Ангел Гозманов , Д-р Динчо Генев от Окръжна болница , проф. д-р Карен Джамбазов на  УМБАЛ „Св. Георги”, д-р  Георги Кръстев, д-р Димчева  от РЗИ, д-р Димитър Христозов от  Бърза помощ и доц. д-р Илиан Дойков от МБАЛ „Каспела”, който ще представлява частните болници.

Припомняме, че пловдивчанка изрази недоумението си защо трябва да чака 5 дни, за да излязат нейните проби, които е дала в Инфекциозна болница в Пловдив.

Вижте повече в линка:

Лабораториите се задъхват! Пловдивчани чакат резултатите си за коронавирус с дниСъветът на специалистите в момента е да се спазват ограниченията, въведени след обявяване на извънредното положение