Около 300 души паднаха на колене във Войводиново, за да почетат паметта на загиналите при криминални деяния българи. Тазвечерният мининг събра военни и цивилни, политици и граждани от няколко града. Към него се присъединиха и футболни агитки. 

Този път обаче гражданите не поеха към ромската махала в селото. Възрожденски песни огласяха площада през почти цялата вечер. Думата взеха кметът на община "Марица", бригаден генерал Димитър Шивиков, граждани и представители на различни организации. Генералът, който бе и сред най-активните коментатори, изтъкна, че проблемът не е в циганите, а в политиците, които управляват държавата. Той призова да се даде толеранс на местната власт и ако не бъдат взети мерки до месец, да се продължи с протестните действия - този път пред паметника на Васил Левски в Карлово. 

Кметът на общината Димитър Иванов също призова управляващите да вземат мерки. Той сподели с местните, че през годините е опитвал да реши проблема с мирни средства. 

Поредицата от изявления създаде противоречиви настроения сред протестиращите. Някои от тях напуснаха площада разочаровани, след като съзряха политически нюанс в простеста. Други отправиха послания до съгражданите си, като споделиха, че искат да живеят в държава, в която хората са с равни права, а наказанията важат за всички.

Какво коментираха протестиращите - вижте във ВИДЕОТО на Милен Ангелов: