Районна прокуратура-Пловдив е образувала досъдебно производство за документно престъпление във връзка със скандала с концерта на сдружение "Всички заедно за една кауза", който днес се разрази в Общинския съвет на Пловдив. Мащабната измамна схема бе пресечена от председателя Савина Петкова.

Представители на сдружението бяха поискали Колодрума безплатно , за да проведат благотворителен концерт, чиито средства ще бъдат дарени на детски лечебни заведения за закупуване на апаратура. След дълги преговори предложението бе внесено от съветника Айри Мурат от Реформаторския блок. В него са били приложени документи, с които фондацията показва подкрепата си от различни институции към тяхната кауза. По време на гласуването на точката Савина Петкова взе думата, за да информира съветниците, че нейната проверка е показала че представените от сдружението  документи, са фалшиви.  

Савина Петкова разкри мащабна схема на фондация, “търгуваща“ със съдби на болни деца ВИДЕОСъмнителната организация поискала Колодрума за концерт с фалшиви документи

Сигналът е подаден в сектор  „Икономическа полиция" в ОД на МВР-Пловдив. Междувременно наша проверка установи, че билети за въпросния концерт продължават да се предлагат в системата на Eventim.

Разследване за дейността на сдружението четете по-късно в TrafficNews.bg.