НКЖИ пое ангажимент да проектира и изгради нов Бетонен мост на мястото на сегашното съоръжение, стана ясно след среща между кметът Здравко Димитров, изпълнитeлният диpeĸтop нa HKЖИ инж. Kpacимиp Πaпyĸчийcĸи и мениджмънта на фирмата-изпълнител „Трейс Груп Холд“ АД.

До 15 юли в Община Пловдив ще бъде внесен технически проект за строителството на пробива под Централна жп гара.  Летните месеци ще се използват за подготовка на строителната площадка и доставката на материали. Прави се всичко възможно строителството да стартира в рамките на тази година. 

„Ще съдействаме с всичко необходимо за бързото придвижване и съгласуване на документацията и се надяваме на добро сътрудничество, за да се изпълни качествено и в срок този изключително важен за града ни проект“,  коментира Здравко Димитров. Той още веднъж подчерта, че за пловдивчани е важно да бъде запазена пътна връзка „Бетонен мост“, защото е основна комуникационна връзка за най-големия район на града - „Южен“.
„НКЖИ поема ангажимент за проектиране на нова пътна връзка "Бeтoнeн мocт" и ще по представи за публично обсъждане“, заяви изпълнителният диpeĸтop нa държавната компания инж. Kpacимиp Πaпyĸчийcĸи. Строителството на новата пътна връзка ще започне, след приключване на работата по пробива под Централна гара и подлезът „Модър-Царевец“. Очакванията на двата обекта да бъдат завършени в рамките на две години и половина.