Днес продължава делото срещу 42-годишния Илия Стоичков, обвинен за жестокото убийство на преподавателя в Института по растителни генетични ресурси в Садово доц. Стефан Нейков. То ще бъде разгледано от магистратите в Окръжен съд Пловдив.

Нейков бе открит мъртъв на 2 юли 2018 край Военна болница, след като е бил пребит и изнасилен с бейзболна бухалка в землището на село Оризаре. Основният мотив за убийството е връзка между жената на Илия - Иванка и Стефан, която карала част от студентското си обучение при 71-годишният доцент, който последните години преди смъртта си е бил пенсиониран, но работил като научен сътрудник в Институт по растителни генетични ресурси в Садово. 

Стоичков има повдигнати две обвинения за убийство по особено мъчителен начин, както и за насилствен грабеж на златен синджир от жертвата си. 

Убийството на доцента - римейк на касапницата в село Извор преди 12 годиниСтудентка и приятелят й ликвидираха похотлив преподавател

След убийството на доцента, Стоичков сам се обадил на 112! Съдията: Да, ама късно СНИМКИИлия Стоичков остава зад решетките