Продължава бутането на незаконните ромски постройки  във Войводиново. Днес е планувано багерът да довърши събарянето на предвидените 8 постройки, след като вчера бяха бутнати пет къщи.

Багери влязоха във Войводиново, само кокошки ги посрещнаха! Ромите се изпариха ВИДЕО и СНИМКИСлед машините останаха матраци, одеяла, колички, сринати външни тоалетни и уникалната им миризма

 „С приоритет” са сградите, които са опасни и са застрашени от срутване. Предвижда се премахването на всички постройки в ромската махала, тъй като сградите са незаконни и са построени върху общински терен.

Проблемът с останалите незаконни сгради ще бъде разрешен до 15 дни, коментира пред репортер на TrafficNews.bg кметът Димитър Иванов. Констативните протоколи още вчера са били закачени във всяка от вече необитаемите постройки.

Кметът на община „Марица“ пред TrafficNews.bg: Предложихме алтернативи на ромите - те отказаха!Даваме пример за това, че в името на народа проблемите трябва да се решават бързо, изтъкна Димитър Иванов

Подробности вижте във видеото: