Президентът Румен Радев назначи бившия председател на Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства Бойко Рашков за член на правния си съвет.

"Бойко Рашков има дългогодишен юридически стаж. В професионалната си кариера е заемал редица отговорни държавни постове като директор на Националната следствена служба, директор на Специализираната следствена служба, член на Висшия съдебен съвет, народен представител в 39-ото Народно събрание, заместник-министър на правосъдието", съобщиха от "Дондуков" 2.

Бойко Рашков е доцент доктор по наказателен процес и ръководи катедра "Наказателноправни науки" в Юридическия факултет на Университета за национално и световно стопанство. 

При скандала с публикуваните записи от подслушване с гласа на президента Рашков изрази позиция през януари, че действията на прокуратурата са недопустими, и поиска Висшият съдебен съвет да провери главния прокурор Иван Гешев.

През 2017 г. Бойко Рашков обяви, че е имало нерегламентирано подслушване на политици, магистрати и журналисти. По-късно той каза, че има незаконни подслушвания са по искане на ДАНС и прокуратурата.