Президентът Росен Плевнелиев заговори за промени в ДАНС и МВР. Той направи коментар по темата в Перущица, където тази сутрин участваше в зарязването на лозите по повод празника Трифон Зарезан. Държавният глава е на противоположното мнение от това на премиера, относно работата на шефа на Държавната агенция за национална сигурност. 

„Не мога да се съглася с изказаното от министър-председателя мнение, че работата на началника на ДАНС е добра. Като се почне от аферата Костинброд, мине се през прегазването на конституционните правила, когато ДАНС обслужваше противоконституционни атаки срещу държавния глава, като се стигне до разработката „Червеи”, имаме достатъчно доказателства да дадем категоричната оценка, че в ДАНС трябва да се случат промени и тази агенция да генерира сигурност, а не скандали.", заяви държавният глава.

По отношения на главния секретар на МВР президентът се въздържа от коментар, но каза, че е работа на правителството трябва да направи предложение до държавния глава и че ще се възползва от своите правомощия.
„Ако повече от година подслушване и ровене в чувствителни архиви, резултатът е една празна папка в ДАНС, това не е скандал, това е огромен скандал”, каза още Плевнелиев. 

TrafficNews.bg