От РЗИ са установили, че фирмата, извършваща дезинфекцията на завода в Димитровград, го прави с препарати, които не отговарят на изискванията, съобщи bTV.

Вчера от РЗИ-Хасково са направили проверка на предприятието, обяви директорът на местната здравна инспекция Соня Димитрова.

От вчера се извършва инструктаж за противоепидемични мерки срещу подпис. Установено е, че са осигурени маски само за част от служителите.

Предприятието иска удължаване на срока за доставка на маски за всички заради затруднение със снабдяването. Но въпреки, че на част от работниците са дадени маски срещу подпис, не всички ги ползват. На мястото на производство са оставени и ръкавици, допълва Димитрова.

Работата в завода продължава. 1400 работят в предприятието на поточна линия.

"Маски вчера има поръчана голяма доставка, която в днескашния ден трябваше да бъде доставена. При толкоз много хора наистина и ние като ръководство притеснени", заявява Делчо Желев, мениджър в предприятието.

От РЗИ издадоха предписание на предприятието.

"Ние посетихме преди 2 дена завода и на основание на заповедта на министъра на здравеопазването връчихме предписание с две точки: Първо, за дистанционна работа при служителите, за които е възможно това и второ, за дезинфекция на предприятието", обяснява д-р Снежана Димитрова.

Припомняме, че стотици служители недоволстваха заради липсата на предпазни средства.

Без осигурени предпазни средства и безопасни условия на труд, работниците отказаха да влязат в завода и обявиха стачка. От ръководството признаха, че има проблем.