Премиерът Бойко Борисов заяви, че страда за детето, блъснато от автомобил на НСО, но не приема квалификациите за службата. Той говори пред журналисти по време на Годишния форум за устойчивост на Западните Балкани.

За съжаление това може да се случи на всеки. Ако може да се подобри дейността, но спокойно да се изговори от експерти. Един сайт написа „гавазите на Борисов“, това са идиотски неща. Повече ме е яд за детето, истински страдам за него, другото може да се оправи, каза премиерът. Не може да се сложи милиционер на всяка дупка. Преди говорихме, че сме полицейска държава. Тези полицаи, които слагаме всеки ден са на заплати, които висят на нашия бюджет. Можем да сложим пак на всеки светофар полицай, но това ли е решението, допълни той.

Страните от Балканския полуостров успяхме да направим така, че да ни обърнат внимание, заяви премиерът по време на форума. Повече от 10-15 години Балканите не предизвикваха интерес. Радвам се, че със започването на нашето председателство поставихме темата „Западни Балкани многото процеси” в центъра на вниманието и на европейските колеги и на САЩ. Надявам се Северна Македония да покаже разликата в развитието си и в същото време очаквам останалите държави, които искат да се присъединят към ЕС, внимателно да си премерват поведението и стъпките. Разкрачената поза не е полезна за никого - или си в НАТО или не си, каза Борисов.

На Балканите всички се обичаме, живеем си мирно. Има етническа толерантност. Много е важно да си сътрудничим. За нас като балканци е много важно да не оставим нито на европейците, нито на американците да загубят доверие с нас, добави премиерът.