Подмяна на водопроводната мрежа на 6 улици в Първенец, полагане на асфалт и нова тротоарна настилка - това предстои, след като бъде изградена канализацията в квартал "Терасите". Както вече съобщихме, днес кметът на община "Родопи" Павел Михайлов направи първа копка на 3-километровото трасе, което трябва да бъде изградено в следващите 193 дни. 

Изпълнител на проекта е софийската фирма „Актив билдинг”, а  инвестицията е за 1.1 милион лева. Средствата са отпуснати безвъзмездно от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда/ПУДООС/. 

Изграждането на мрежата започва от улица „Шипка” и ще премине през улиците „Плиска”, „Трапезица”, „Оборище” и пътя за село Марково. Улиците, които ще бъдат преасфалтирани, са „Васил Коларов“, „Петър Берон“, „Пролет“, „Кубрат“, „Победа“ и „Христо Смирненски“.

Михайлов припомни, че от общинския бюджет са заделени 100 хиляди лева в бюджета на общината за проектиране на нов мост на село Първенец. Както стана ясно в началото на годината, администрацията ще разчита на спешно финансиране от страна на държавата, за да се изгради ново съоръжение. Експлотационният му срок изтича през ноември тази година, а за изграждането на постоянен мост са необходими около 2 милиона лева. 

Решават 30-годишен проблем в пловдивско село с проект за 1 000 000 лвКметът на община "Родопи" направи първата копка на нова канализация

Спешно търсят 2 млн. лв. за моста в Първенец! Ако не намерят, го затварятДесетки жители могат да останат изолирани, ако съоръжението бъде затворено