Истински потоп заля Котел след пороен дъжд днес. Реката, която минава през града, е излязла от коритото си и е заляла къщи по поречието в ниската част на града. Има съборени постройки, пострадали коли, разрушена асфалтовата настилка по улиците. Първите сигнали за бедствието са постъпили около 15 часа днес, като пострадалите къщи са предимно на ул. "Васил Левски" в града. Двама души са евакуирани, като са изнесени на ръце от огнеборците, предаде bTV.

В града има много материални щети и наводнени къщи, частично разрушени са асфалтовата настилка и тротоарите по улиците вследствие на обилните валежи от дъжд, обясни кметът на Котел Коста Каранашев. Няма смъртни случаи, но част от хората са евакуирани, други тепърва ще бъдат настанявани в хотели, защото има къщи, които са тотално наводнени, заяви кметът на Котел пред "Фокус".

Наводнено е било пътното платно и на пътя в посока Омуртаг, но не е било спряно движението. В помощ на екипите на ПБЗН - Котел е изпратен и един автомобил с екип от ПБЗН - Сливен. Има налични четири багера, които се борят с наводнените улици, където пораженията са най-големи. В момента дъждът е спрял. В следващите дни ще се работи по отстраняването на материалните щети в града, каза още Коста Каранашев. Нивото на реката вече е спаднало, но кметът на града свика кризисен щаб.