Пореден тежък инцидент. Пилот на лека авиационна техника загина в района на мъглижкото село Юлиево, съобщи БГНЕС.

Катастрофата е станала по време на полет за селскостопански цели, като на този етап точните обстоятелства не са ясни.

Загиналият пилот е изключително опитен. Той е един от основателите на делтапланеризма в България и собственик на най-голямата фабрика за производство на делтапланери в страната.

Инцидентът е станал днес преди обяд.

Стряскаща е черната статистика за катастрофите с малки самолети.

Само за последните два месеца в подобни инциденти живота си изгубиха осем души.

На 2 април тази година 49-годишният Георги Бошнаков и семейството му загинаха при падането на самолет „Чесна” на 80 км от Скопие, Северна Македония. Мъжът е управлявал машината, а на борда са били съпругата му Калина Корнажева - Бошнакова и дъщерите им Гергана и Биляна, на 14 и 18 години. Самолетът е летял от Охрид за София.

На 20 април тази година в самолетна катастрофа край пловдивското село Оризари загинаха двама души. Трагедията се случи отново с малък самолет. Машината кръжала над стадиона, където по-късно трябвало да се проведе състезание с дронове. Загинаха 45-годишният Стефан Василски, който е собственик на авиокбул в Белозем, откъдето е излетял самолета и 18-годишният Виктор Аламански, който се учил да пилотира.

Преди три дни още двама души загубиха живота си по нелеп начин. Малкият самолет се разби на запад от Ихтиман, посока Черньово, където има летище за наемане на самолети. На място бяха открити обгорелите тела на мъж и жена - пилотът Иван Костадинов и летялата с него Вяра Лозанова. 

Очаквайте подробности!