30-годишна майка на 2-годишно момченце има нужда от помощта и подкрепата ни. Станислава от Добрич е любяща съпруга и не на последно място, лъчезарна и с несломим дух. 

Кампанията за набиране на средства, пък бе стартирана от нейна съгражданка на име Славина Ганчева, която също е майка на момченце, за което през 2019 година по Коледа също бе даден старт на благотворителна кампания. Благодарение много и добри хора, включили се в нея и дарили средства, детето провежда ежедневна интензивна рехабилитация.

В подкрепа на момченцето във Фейсбук има група “Помощ за Дани от Добрич”, за която Славина съобщава, че временно се предоставя за ползване на Станислава. От вчера в нея се провежда благотворителен базар за набиране на средства за 30-годишната жена.

Ето и нейната история:

На 11 декември през 2019 година, в 8 часа сутринта, жената пътува заедно с нейното малко момченце от с. Приморци към гр. Добрич, за да го закара на детска градина. Времето е лошо, гъста мъгла, ограничена видимост. Но като една предпазлива майка, возеща в колата си рожбата си, очите й са отворени широко. На един от завоите обаче вижда фарове срещу себе си, колата кара в насрещното, изпреварвайки друга кола...

За да избегне челен удар, Станислава решава да свие вдясно, след което се озовава в канавката, удря се в дърво, но за това малко време преди самия удар, тя успява да освободи коланите на столчето на детето си, за да го спаси.

Станислава остава неподвижна, но в съзнание между двете предни седалки... Детенцето е здраво, без драскотина.

30-годишната майка претърпява операция на гръдния кош, за да бъде отстранен кръвоизлив от белия дроб, както и стабилизация на гръбначен стълб. От кръста надолу няма чувствителност, но с усилена рехабилитация, има шанс младата и красива Станислава да проходи.

В момента Станислава провежда рехабилитации. Но за целта са и необходими средства. До сега семейството е успявало да се справи с лични средства, но изпадат в положение, в което нуждите от рехабилитации и процедури на Станислава се увеличават. 

В момента доходите им не са достатъчни, за да покрият нуждите за лечение. Месечно рехабилитациите на Станислава грубо възлизат около 2500 лева, като тя не провежда процедури всеки ден. Средства са необходими и за медикаменти и консумативи - около 500 лева.

С тенденция да ходи на рехабилитация в Павел баня или други санаториуми, след като бъде отменено извънредното положение, а тогава разходите ще се увеличат.

Въпреки всичко случващо се, Станислава има реален шанс да проходи и отново да тича след детето си. Тук своята подкрепа трябва да окажат всички онези от нас, които са почувствали със сърцето си историята на младата майка и огромното й желание да продължи живота си нормално. 

Открита е дарителска сметка в ОББ, чрез която може да преведете символична сума. За подкрепа, има създаден PayPal, както и за хората в чужбина - специално открита кампания в GoFundMe.

Дарителска сметка в ОББ, град Добрич
IBAN: BG36UBBS80021092761840
Титуляр: Станислава Тихомирова Петрова

PayPal: https://paypal.me/SissiPetrova?locale.x=en_US

https://www.gofundme.com/f/hope-for-my-cousin-sissi-stanislava-petrova?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=p_cp+share-sheet&fbclid=IwAR1sudba6nDgaTCEAEQTM3C_1GlfRNF8h4FefVKwVyc8IqaClSZANJaN-m0