Освен пред хотелите, служители на пловдивската полиция ще влязат и в ресторантите. Това обяви директорът на ОД МВР – старши комисар Йордан Рогачев. Той заяви, че ще има засилено полицейско присъствие както пред и в търговските обекти.

„Не желаем да разваляме празника на зрелостниците. Ще следим за спазването на епидемичните мерки. Нарушителите ще бъдат предупреждавани”, заяви Рогачев.  Той добави, че санкции ще има, ако след предупреждение не се изпълнят разпоредбите.

Маските на закрито не са задължителни, но органите на реда ще следят за спазването на дистанция, както и струпване на празнуващи по масите в ресторантите. Проверки ще има и по клубовете, където купона на абитуриентите ще продължи.

Вчера бе даден старт на баловете под тепетата. Десетки зрелостници се събраха пред хотел Тримонциум, където с все гърло отброиха от 1 до 12.

По думите на ст.комисар Рогачев, вчера не е имало глобени абитуриенти, както и родители. Мерките са били стриктно спазени и не се е стигало до санкция. Служители на реда са предупреждавали и информирали за спазване на мерките.

Гиздави абитуриентки, накичени със злато до земята, дадоха старт на баловете в ПловдивРев на мотори огласи за кратко площад "Централен", накипрени майки дефилираха заедно със зрелостничките

Над 3900 са актовете за неспазване на епидемичните мерки в Пловдив от 13 март до днес. През последните два дни са глобени 13 пътника в градския транспорт на Пловдив. Абитуриентите също не са изключение при следене на мерките.

„Когато спрем да спазваме мерките, нещата се влошават. Виждаме, че мерките действат превантивно. Отговорността е лична. Не може до всеки да бъде поставен полицай. Затова апелираме за спазване на трите „Д”-та – дистанция, дезинфекция и дисциплина”, каза Областния управител на Пловдив – Дани Каназирева.

За два дни: 13 глобени заради липса на маска в ПловдивАкцията продължава