Обвинение в полицейски произвол в Плевен. Майка и син подавали сигнал срещу служители на МВР за превишаване на служебните права на униформените.

Всичко започнало, когато Ахмет се спречкал с цивилен катаджия в плевенския мол. След свадата бил потърсен от властите и е откаран в районното, където твърди, че му е нанесен сериозен побой от страна на униформените.

Според показанията на полицай иван Папирски, задържаният Ахмет му счупил зъб при удар с лакът. Ахмет, обаче, разказва през bTV, че служителите на МВР започнали да го влачат на земята, да го ритат и бият. Освен това, мъжът твърди, че е бил обиждан и на етническа основа.

Пред управлението бил създаден сериозен смут, а това довело и до закопчаването на неговата майка - Бание. Жената твърди, че полицаите се отнесли грубо и с нея - зашлевили и силен шамар.

От ОДМВР-Плевен обясняват, че полицаите не са превишили правата си, а са действали в рамките на своите правомощия. Различните версии по случилото се в момента се проверяват от испекторатът на МВР. Главният секретар Ивайло Иванов обясни, че резултатите моментално ще бъдат обявени.

Освен сигналът, който са подали Ахмет и Бание, срещу двамата има заведени и досъдебни производства за нанесена средна повреда на полицай и оказване на съпротива при задържане.