Бившата сграда на ТЕЛК на ул. „4 януари” в центъра на Пловдив вече с демонтира. От днес строители са започнали да премахват покриваната конструкция, а след това ще бъде бутната и сградата на бившата забавачка. Там трябва да се вдигне и вторият общински многоетажен паркинг.

„Сградата се премахва заради жалба на граждани и директорите на двете училища. Пространството се е превърнало е сборище на клошари и наркомани. Искаме да я премахнем през август, за да може до началото на учебната година да я няма. Теренът е обезопасен с огради и я махаме по предписание,” каза Стаменов.

Все още обаче не е ясно кога ще бъде изграден многоетажния паркинг. В момента проектът е временно спрян, но кметът Здравко Димитров каза, че той се препроектира. В началото на мандата имаше напрежение с директорите на двете училища, най-вече заради оградата им, която трябваше да бъде изместена.

Тогава се взе решение  улица „4 януари” да стане пешеходна, а входът на паркинга да бъде направен откъм „Цар Борис III Обединител“. Там обаче има терени, които са обект на спор между Община Пловдив и Главно мюфтийство и все още са в съда. Без тези терени, откъм Водната палата т.нар. вход към паркинга не би могъл да се направи.

Финансиране за паркинга също не е осигурено. Първоначалният проект бе за 5 етажа, като общият брой на паркоместата ще е 191. Вторият етап предвижваше да бъде разширен до 500 автомобила.