Малкият Мустафа, който преди две години бе изоставен сам в Детската онкохематология в Пловдив, не доживя да бъде осиновен и да има семейство. Момченцето не успя да пребори коварната остра лимфобластна левкемия и е издъхнало в болница на 18 ноември т.г., а погребението му е било ден по-късно, съобщава "Монитор".

Осигуриха приемно семейство за малкия Мустафа, изоставен в Пловдив Мъникът, който през септември почти не говореше български, е вече коренно променен

През септември 2016г. съдбата на Мустафа обедини хора от цялата страна, след като стана ясно, че е оставен от близките си сам в пловдивската болница. Тогава лекари, сестри, състрадателни хора се обединиха около каузата да направят по-щастливо изстрадалото детенце, да има и той подаръци и дрехи, както и да бъде обграден от любов и внимание. Много семейства изявиха желание да приемат Мустафа в своя дом и в края на годината той бе вписан в регистъра за осиновяване.

Малкият Мустафа живеел в две стаи с 13 души СНИМКИМайката на детето е безработна, а новият й мъж не искал деца

 

Майка му се била съгласила на това с декларация, но без да се отказва от родителските права. Лечението на Мустафа в Детската онкохематология продължи до края на декември 2016г. През януари 2017г. той бе настанен в Център от семеен тип. Момченцето бе най-голямото от общо петте деца на майката. Тя го родила, когато е била едва на 12г. След Мустафа имала още три деца, които били отглеждани от нейната майка в крумовградското село Бряговец. Последното й дете – бебе, Джейлян го дала за осиновяване още в родилното. След това жената се пренесла да живее в Кърджали при новия си мъж, който не искал да се грижи за нейните пет деца.