Бившият моряк Николай Гьоргов, по-известен като канибала от Голямо Буково е издъхнал днес, съобщи "24 часа". 59-годишният Гьоргов е починал от естествена смърт, няма данни за насилие, потвърдиха от полицията в Бургас.

През последните години бившият моряк живееше сам в едно от блокчетата в селото, построени навремето по програмата Странджа Сакар. Първо починал баща му, после майка му, която до последно се грижела психично болният й син да си пие редовно лекарствата.

Най-известният обитател на красивото странджанско село от години страда от шизофрения, а за него за пръв път се разчу през далечната 1995 г. след жестоко двойно убийство. Бившият морски вълк убил двама свои съселяни и ял от вътрешностите им. Ужасяващата новина бе потвърдена от разследващите, спомнят си местни. По-късно е установено, че Гьоргов смятал, че ако яде човешки вътрешности ще си осигури вечен живот. Той имал списък за убиване на няколко души от селото, в който влизали горският, попът, магазинерката...

След двете жестоки убийства на възрастна жена и мъж от Голямо Буково канибалът лежа 1 г. в затворническата болница в Ловеч, но заради заболяването си не бе съден и прекара остатъка от живота си в селото. Десетки семейства се изселиха от страх от Голямо Буково, а местни се шегуват, че заради канибала Николай дори бежанците заобикаляли селото.

Приживе близки на канибала споделят, че всичко при него се объркало след инцидент на кораб, при който Николай паднал и си ударил лошо главата.