Един от тримата собственици на търговската верига "Зора" - Пламен Стойков, почина на 13 август, вторник - месеци преди да навърши 59 години, съобщи 24 часа. Икономистът е от основателите на компанията през 1991 година, която днес се управлява от три поколения. Пламен Стойков се грижеше за финансовите ресурси и бизнес развитието на европейските марки, които се продават в магазините на фирмата".

"Ерудиран, с много ясна визия за фирмения растеж. Прагматик, раждащ добри идеи, който ще ни липсва много", сподели съдружникът му Стефан Милушев. Пламен Стойков си отива след изненадващо и скоростно развило се заболяване - само 5 месеца след поставяне на тежката диагноза на 8 март. Колегите му написаха: "Твърде рано си отиде - в разцвета на силите, на плановете и на мечтите за развитието на фирмата. Остави огромна празнота.

Много ще ни липсваш - като ръководител, като колега, като приятел. Ще останеш завинаги в сърцата ни. Нека е светъл пътят ти, приятелю".

Пламен Стойков ще бъде изпратен с опело на 16 август, петък. от 10 часа в храм "Света София". Погребението е от 12,30 часа на Централни софийски гробища, парцел 53, ред 21, гроб 1 А.

TrafficNews поднася своите искрени съболезнования на близките на Стойков.