Информационна кампания за популяризиране на доброволчеството при ликвидиране на големи пожари, бедствия и аварии организират служителите от пловдивската дирекция на „Пожарна безопасност и защита на населението“ на 5 декември, когато се отбелязва Международния ден на доброволеца.

В празничната програма са включени следните инициативи:

  1. Първа РСПБЗН-Пловдив

    От 10.00 ч. до 14.00 ч. - инспектори от РСПБЗН ще раздават брошури на срещи с ученици от:

    Национална Търговска Гимназия, бул."Руски" №50, гр. Пловдив.

    СУ „Васил Левски“, бул. „6-ти септември“ №1, гр. Пловдив.

    СУ „Патриарх Евтимий“, ул. „Иван Вазов“ №19, гр. Пловдив.

    СУ „Паисий Хилендарски, ул. „Родопи“ 48, гр. Пловдив.

    17.00 ч. - 18.00 ч. -  раздаване на брошури на гражданите от служители от дежурните смени на РСПБЗН и доброволци от ДФ „Пловдив 112“ на обществени места и търговски центрове:

    МОЛ „Марково тепе“, бул. „Руски“ № 54, гр. Пловдив.

    МОЛ „Пловдив“, ул. „Перущица“ № 8, гр. Пловдив.

    ТЦ „Гранд“, ул. „Капитан Райчо“№ 56, гр. Пловдив.

    10.00 ч. - 12.00 ч. - „Ден на отворените врати“ в Първа РСПБЗН - Пловдив с тематична насоченост „Ролята на доброволните формирования при ликвидирането на пожари, бедствия и други извънредни ситуации“.

  2. Втора РСПБЗН – Планирана среща при кмета на община Куклен и представители на ДФ – Куклен.
  3. РСПБЗН Стамболийски - Отбелязване на празника с ученици от 10, 11 и 12 клас от ПГЛВ „Христо Ботев“ гр. Перущица, беседа, демонстрационна учебна евакуация, демонстрация на пожарогасителна техника, демонстрация, работа с пожарогасители от ДФ „Гасаческа група Перущица“
  • Отбелязване на празника с ученици от 10, 11 и 12 клас от СУ „П. Р. Славейков“ гр. Кричим, демонстрация на пожарогасителна техника, демонстрация, работа с пожарогасители от ДФ „Кричим“
  1. РСПБЗН Хисаря – „Ден на отворените врати“ на 04.12.2108 г., на 05.12 демонстрация на противопожарна техника в присъствието на ДФ Хисаря, местната власт и ученици от МПО „Млад огнеборец“, среща с представители на ДФ и местната власт.
  2. РСПБЗН Раковски – „Ден на отворените врати“ на 05.12. 2018 г. с участие на доброволци.
  3. РСПБЗН Садово – Планирани мероприятия с ученици от Селскостопанската гимназия в гр. Садово на 05.12.2018 г.: проиграване на учебна евакуация, демонстрация на спасителна и пожарогасителна техника, беседа и запознаване с идеята за доброволчеството.