Намаляване на конвенционалната престъпност, увеличаване на разкриваемостта и спад на пътно-транспортните произшествия отчита Областната дирекция на полицията в Пловдив. Днес в Пловдив се проведе годишния отчет - анализ на полицията. Директорът на полицията ст. комисар Йордан Рогачев съобщи , че през 2019 година загиналите при катастрофи са с 13 по-малко от предходната година, а ранените - с 40. "Имаме резелви в тази посока. Специализираните полицейски операции ще продължат" заяви той. 

Приоритетите на дирекцията ще бъдат в посока ограничаване на битовата престъпност, наркоразпространението, пътния травматизъм и измамите. Ще се засили работата и по линия на икономическите престъпления. 

Сред важните задачи е и подмяната на изтичащите документи за самоличност. "На този етап се движим добре, подмемени са 13 800 лични документи" съобщи гл. комисар Рогачев. 

Директорът на Главна дирекция "Национална полиция" старши комисар Николай Хаджиев поздрави служителите на пловдивската дирекция с добрите резултати.