Пловдивчани от снощи са без ток и заклещени в село Виево, Смолянско. От 18 часа в петък силният сняг затрупа главния път, свързващ Момчиловци със Славейново. По трасето има паднали дървета. Според наши читатели, които от снощи бедстват в родопското село, това е един от най-трудно поддържащите се пътища. Техника не е минавала от снощи, а за да  се стигне до съседно населено място е необходима високопроходима техника.

„От снощи нямаме и обхвати на телефоните. В съседното село Момчиловци поне имат ток, а ние сме откъснати от света. В самото село днес рано мина трактор, за да почисти, но главния път никой не го е пипнал. Научихме, че техниката се е повредила. Ако стане инцидент линейка и пожарна не могат да стигнат до селото”, заяви пловдивчанин пред наш репортер.

В същото време от АПИ съобщиха, че пътят към Пампорово вече е разчистен. Движението се пропуска контролирано. Продължават мобилизираните усилия на пожарните екипи и полицията за отстраняване на последиците от силния снеговалеж, които усложниха обстановката в района. Няма сериозни затруднения в движението.

Шофьорите, на които им предстои пътуване да тръгват само с автомобили подготвени за движение при зимни условия. Да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като не предприемат изпреварване на снегопочистващата техника. Блокирането на движението от автомобили, които не са с подходящи гуми, затруднява работата на снегорините и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори. Близо 500 специализирани машини са обработвали пътищата от републиканската пътна мрежа през нощта. Работата на екипите продължава.

Разчистиха пътя към Пампорово, полицията контролира движението с КППОстава затворен за всички МПС проходът Превала, Рожен е забранен за тирове

Бедствено положение в Смолянско заради снега, затвориха пътя към Пампорово СНИМКИВ Родопите обстановката е изключително тежка – има множество закъсали автомобили, свлачища и паднали дървета