Над 10 000 лв. събраха пловдивчани в помощ на студента по медицина Петър Радев само за два дни. Това се случи по време на благотворителния базар в събота и кроса на следващия ден. Стотици станаха съпричастни към съдбата на младежа, който се бори с миелобласна левкемия. Припомняме, че Петър се нуждае от спешна трансплантация, а сумата, необходима за лечението му, е 500 000 евро.

По-рано днес в дарителската сметка на Петър са постъпили 4334 лв., събрани от базара. Събитието се проведе пред Община Пловдив, като минувачите имаха възможност да закупят ръчно изработени предмети, книги, пъзели, детски играчки, бижута и много други. Всички предмети бяха дарени за нуждите на базара от хора с добри сърца. 

Общо 76 души се включиха и в благотворителния крос, който се проведе край язовир Марково. Сред участниците имаше както професионални, така и начинаещи бегачи от всякакви възрастови групи. Първи в 10-километровата надпревара стана Ивайло Каменаров. На място бяха поставени дарителски кутиии, а след кроса се разигра благотворителен търг. Така участниците и зрителите успяха да съберат 6015 в помощ на момчето. 

Както вече ви разказахме, Петър Радев 25-годишен е студент по медицина, който обаче не можа да се дипламира, тъй като бе диагностициран с тежката диагноза.  Приятели и колеги на младежа организираха няколко акции за вземане на кръв за HLA типизация - установяване на подходящи донори не само за него, но и за хилядите със същия проблем в България. Благодарение на всички, които подкрепиха кампаниите, вече има съвместими донори за Петър за костно-мозъчна трансплантация в Германия.  Благодарение на всички, които подкрепиха кампаниите, вече има съвместими донори за Петър за костно-мозъчна трансплантация в Германия.

За да продължи да се бори, Петър има нужда от подкрепата на хора с добри сърца. Ето я и дарителската сметка, чрез която всеки може да помогне, според възможностите си:

Банка ДСК

IBAN:BG42STSA93000026368202

BIC: STSABGSF Petar Radev(Титуляр:Петър Златков Радев)

Стотици пловдивчани си купиха книги и ръчно изработени предмети, за да помогнат на 24-годишния ПетърУтре стартира втора инициатива в помощ на студента от Пловдив-благотворително бягане в района на язовир Марково

25-годишният Петър се нуждае от средства, за да пребори левкемиятаВчера се проведе и втората акция по тестване за съвместимост на костен мозък