Пловдивчани и гости на града събраха 4 090 лв. в рамките на двудневен благотворителен базар в помощ на 7-годишната Мими. Събитието се проведе в петък и събота на Главната пешеходна улица и приобщи жители и посетители на града. Всички събрани средства ще бъдат преведени по сметката на малката Мария, която се бори с левкемия и се нуждае да бъде транспортирана по спешност в клиниката във Вюрцбург. Припомняме, че там трябва да бъде извършена трансплантация на стволови клетки и нов курс химиотерапия, а необходимата сума за лечение е 310 000 евро. В следобедните часове на вчерашния ден близките на Мими оповестиха, че остава да бъдат събрани около 77 900 евро.

Левкоцити - 0! Състоянието на Мими се влоши рязко, сумата за лечение още не е събранаХора от цялата страна се включват с дарения за момичето, стартира благотворителен базар в Пловдив

Стотици минувачи посетиха базара до Градска художествена галерия. Там ги очакваха ръчно изработени сувенири, бижута, играчки, детски дрешки, дрехи и козметика за възрастни и дори предмети за бита. Предметите бяха изпратени от доброволци от цялата страна в седмиците преди мащабната акция. Десетки посетители на щанда бяха приготвили и собствени дарения - чисто нови дрешки и книги, които също бяха продадени по време на събитието. 

Паралелно с него, в следобедните часове на петъчния ден, се проведе и Фермерски базар "Натурално". Родните производители също не останаха безразлични към благородната кауза - след края на събитието те пуснаха в дарителската кутийка 10% от оборота си.

Сред най-големите ентусиасти бяха малчуганите Митко и Мони, които и през двата дни приобщаваха минувачите към случващото се на центъра, за да помогнат на своята връстичка.

"Благодаря на всички, които помогнаха за осъществяването на базара,които се включиха ,дойдоха,дадоха,взеха и разказаха за нас...Беше невероятно изживяване с прекрасни хора за една трудна кауза!Бъдете благословени!", написа организаторката на благотворителната акция Петя Чакърова. Пред TrafficNews.bg оповести, че останалите от базара дрехи играчки, бижута и ръчно изработени аксесоари ще бъдат дарени за друг благотворителен базар, независимо дали той ще се проведе в Пловдив или в друга част на страната. 

Ако някой от София или друг град организира такъв, можем да помогнем с доста стока, отправя призив Петя. Необходимо е само да се вземе разрешение от Общината, или пък да бъде проведен на частен терен.

 

Кампанията "Заедно за слънчо Мими" все още не е приключила, а състоянието на детето се влошава. Преди два дни стана ясно, че от клиниката, където ще бъде извършена трансплантацията, са поискали гаранция. Затова близките помолиха да бъдат отворени всички дарителски кутии и да бъдат отчетени приходите от тях. Ако Мими влезе в ремисия, трансплантацията трябва да бъде извършена в рамките на броени дни. 

"Следва лоша новина - Мими се е сдобила с инфекция, от снощи и кашля, продължава да е с нулеви показатели. На този етап не може да пътува, от опита на други минали по този път, разбрахме, че възтановяването след тази тежка химия може да отнеме 15 дни. Дано слънчицето се пребори и скоро ни зарадва с добри показатели", написаха още организаторите. От няколко дни насам детето се храни единствено с помощта на системи и заместители, а показателят на левкоцитите в кръвта й е 0.

Междувременно варненци също организираха базар в помощ на Мими, а фотограф от София се лиши от хонорара си в името на каузата. В София и на други места се организират благотворителни фотосесии и други събития в помощ на детенцито. Всички те биват оповестявани в социалните мрежи, където протича и онлайн търг.

Mожете да подкрепите Мими в борбата и с дарение чрез PayPal или по банков път по нейната дарителска сметка в Райфайзен банк:
IBAN: BG34RZBB91551007617418
BIC:RZBBBGSF
Титуляр: Мария Иванова Иванова

Кампания във Хелпкарма: helpkarma.com/help/mimi