Хиляди пловдивчани и гости на града вече са заели местата си в специално обособените сектори около 30-метровата сцена. Градът блести под светлините на огромната конструкция, на която във всеки момент ще започне спектакъла "Ние сме всички цветове"! На сцената ще се качат Валя Балканска, Теодосий Спасов, квартет „Интро”, които ще свирят на лазерни арфи, танцьорите от ансамбъл „Тракия”, кукери от Карлово и десетки гайдари. 

Стотици граждани -доброволци в откриващото събитие, също ще намерят своето място под прожекторите на кулата. В продължение на часове от бекстейджа се носеха мелодии от последните репетиции.

Най-много са зрителите в района на Централна поща. Най-малко пловдивчани са избрали да гледат спектакъла от улица "Гладстон", макар че секторът предлага добър изглед към сцената, предава репортер на Traffinews.bg.

Засилени са мерките за сигурност и към настоящия момент. Бусове на жандармерията са окупирали двете платна на булевард "Цар Борис Обединител". Униформени дежурят и на специално обособен пункт в района на Община Пловдив.

Вижте ВИДЕО и СНИМКИ от откриването на Пловдив - Европейска столица на културата 2019:

 

Местата си вече заеха и официалните гости на събитието. Тук са Цветан Цветанов, министърът на културата Боил Банов, заемстничката му Амелия Гешева, финансовият министър Владислав Горанов. По-рано днес под тепетата пристигна и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, която заедно с кмета Иван Тотев официално откри изложбата с фрагменти от Берлинската стена, която се намира на Римския стадион. 

Traffinews.bg излъчва спектакъла НА ЖИВО. Гледайте шоуто!