Силен сняг вали на магистралата между Пловдив и София. На този етап аутобанът е проходим при зимни условия. По-сериозно е заснежаването на пътната настилка в отсечката между тунела Траянови врата и столицата. Там изпреварващата лента за движение е покрита със сняг, като повечето автомобили избягват да се движат в нея.

Най-интензивен е снеговалежът след Ихтиман. Очакванията са там тази вечер снеговалежът да не спре. В София пътищата също са заснежени. Там снегорините са повече, отколкото на магистралата.

Репортер на TrafficNews.bg забеляза по цялото протежение на магистралата само един снегорин, който почистваше настилката от София до Ихтиман.

Прогнозата е, че през следващото денонощие снегът постепенно ще отслабва и спира. Най-късно, чак утре вечер, ще спре да вали в крайните южни – югоизточни райони.

Жълтият код за утре е за студ и силен североизточен вятър. В голяма част от страната температурите ще остават целодневно отрицателни, а в Източна България, където вятърът ще е най-силен, усещането ще е за доста по-студено време от това, което показва термометърът.

Утре сутрин температурите ще паднат до минус 7 градуса, но в следващите дни ще стигнат до минус 10, минус 15 градуса.