Пловдичани се събраха на Младежкия хълм за вкусна храна и кехлибарени напитки. Така беше даден стартът на "Plovdiv Food Park Festival" 2019.

Той се провежда под мотото "Вкусно да ни е на всички" и е част от програмата на проекта Пловдив - Европейска столица на културата. Това съобщиха от фондация "Пловдив 2019".

До 9 юни почитателите на хубавата храна и кехлибарените пенливи напитки ще могат да се насладят на неустоими кулинарни вкусотии.

Събитието събира над 350 невероятни специалисти в кулинарията, пивовари от цял свят, майстори от барбекю културата, сладкари, специалисти в перфектно миксираните напитки, вино производители. На едно място, се събират и най атрактивните кухни на колела (караваните), за да покажат уменията си пред пловдивчани и гостите на града. 

Във фестивалната зона има атракциони и забавления за деца, хендмейд пазар с едни от водещите артисти в България, фермерски пазар с производители от региона, игри и съревнования за тези, които смятат себе си за майстори на барбекюто. Ще свирят любими банди през вечерите, а през деня, зад пулта на сцената застават добрите пловдивски клубни диджеи.